Gradnja u Poslovnoj zoni u Gračanici: Ove godine niče 9 fabrika!

Gračanički poduzetnik Sead Jahić novi je predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanice.

U radu će mu pomagati članovi Upravnog odbora Faruk Širbegović, Sead Terzic, Amir Hasičević i Nihad Hodžić. U Nadzornom odboru su Mujo Hasić, Hazema Halidović i Osman Tukić.

“Kao potpredsjednik Grupacije privrednika Tuzlanskog kantona i predsjednik ovog udruženja iz poduzetničke sredine, želim da djelujemo u tri glavna pravca. A to je uspostaviti tijesnu saradnju s drugim udruženjima, putem Grupacije TK snažnije povezati privrednike s Federacijom BiH i aktivnije se uključiti u provođenje projekta UNDP-a i općine koji se odnosi na povoljnije poslovno okruženje i ekološku održivost”,kaže Jahić.

Ističe da će pozvati mlade, sposobne i obrazovane kako bi udruženje omasovio i podmladio ljudima željnim dokazivanja i rada.

Od Jusića saznajemo da će se tokom godine u Poslovnoj zoni graditi čak devet novih fabrika. Placevi su kupljeni, urađeni putevi, optički kabl i struja. U jednoj od njih HST CNC kapital donose Nijemci. U blizini će se graditi i veliki hotel.

Kompanije kao “Plamingo”, “Index”, “Trgovir”, “Kovan”, “Hajrić-prom”, “Alibegović-plast”, “Plastex”, “Variplast”, “Europrost”, “Širbegović”, “Eurogalant” i druge nastavljaju uspješan hod.

avaz.ba