Nova investicija u Sanskom Mostu / 11 novih radnih mjesta

U industrijskoj zoni Šejkovača u Sanskom Mostu s radom je počeo novi privredni subjekt koji se bavi obradom metala na CNC mašinama.

Tim povodom upriličena je svečanost na kojoj je ozvaničen početak proizvodnje, a ovom događaju prisustvovao je veliki broj zvanica i predstavnika iz privrednog i društveno – političkog života.

Ovaj proizvodni pogon smješten je u krugu građevinske firme „Emir Komerc Kurbegović“ koja dugi niz godina uspješno posluje i trenutno zapošljava oko 90 radnika u sektoru građevinarstva.

Emir Kurbegović, vlasnik firme, skupa sa svojim poslovnim partnerom Amerom Škiljanom, inžinjerom mašinstva, prije nekoliko mjeseci odlučio je pokrenuti novi proizvodni pogon koji bi se bavio isključivo obradom metala, te su zajedničkim snagama osnovali firmu pod nazivom „CNC Lab“.

Početna investicija i ulaganje u pokretanje proizvodnje iznosilo je 600 000 maraka, a za te potrebe izgrađene su dvije proizvodne hale te su nabavljene dvije nove CNC mašine na kojima se vrši proizvodnja.

Firma trenutno zapošljava 11 radnika, i sve proizvode izvozi na njemačko tržište. Prema riječima investitora u narednom periodu imaju u planu izgradnju novih hala i nabavku novih mašina, te samim tim planiraju proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika.

 

inmedia.ba