Elgato e-računi na Web Summit – najvećoj tehnološkoj konferenciji u Evropi

Bosanskohercegovačka firma Loop d.o.o. Sarajevo je odabrana između 15.000 kompanija iz cijelog svijeta, da u sklopu start-up programa prezentira ElGato – inovativno rješenje za e-račune.

Od 7. do 10. novembra Web Summit će se održati u Lisabonu. Web Summit se prvi put održao 2009. godine u Dublinu i do danas je postao najveći i najvažniji evropski skup poslovnih ljudi i tehnoloških kompanija. Ove godine se očekuje 50.000 učesnika, viših menadžera, osnivača i pokretača biznisa, investitora i političkih lidera, te preko 15.000 kompanija. Na konferenciji će između ostalih govoriti Mogens Lykketoft – Predsjednik Ujedinjenih naroda, John Chambers – Izvršni predsjednik Cisco Systems, Carlos Ghosn – CEO Renault-Nissan Alliance, Linda Boff – CMO General Electric, Luis Figo – suosnivač Dream Football Portugal.

„Zaista smo sretni što je Web Summit prepoznao potencijal našeg rješenja i što ćemo imati priliku da

prezentiramo ElGato na najvećoj poslovno tehnološkoj konferenciji u Evropi. ElGato je prvi BH portal za elektronski prijem, pregled i plaćanje računa, te je ovo i određeni vid potvrde inovativnosti našeg rješenja i njegove korisnosti za širu društvenu javnost. Pozivamo domaća komunalna preduzeća i građane da se uključe u projekat.“ – istakao je direktor Loop d.o.o. Sarajevo Sedad Delalić.

ElGato je korisnički web portal i interoperabilna platforma koja omogućuje korisnicima da na jednom

mjestu u elektronskom obliku primaju svoje račune, vrše pregled računa i korištenih usluga, te plaćaju račune na različite načine: elektronskim putem, automatski putem trajnih naloga u banci ili gotovinom na brzim ElGato blagajnama. Sa jedne strane povezan je sa pružateljima usluga kojima omogućuje jednostavnu elektronsku distiribuciju računa, dok je sa druge strane povezan sa procesorima plaćanja, kao što su banke, za jednostavno plaćanje računa.

 

Više informacija o ElGatu možete naći na www.elgato.ba.
Više o Web Summit pogledajte na https://websummit.net/