RADIO USK EMITUJE PROGRAM SA DIGITALNE OPREME

RTV USK  prije mjesec dana nabavila je novu produkcionu opremu vrijednu 200.000 KM. Proces instaliranja  opreme  za emitovanje TV programa je pri kraju, dok su poslovi u Radiju završeni. Dotrajala radijska konzola i mikseta, koja je ovaj elektronski medij opsluživala dvije decenije,  zamijenjena je novom. Za našu kuću ovo je veliki dan,  posebno za  zaposlene u Radiju,  koji će svoj posao obavljati  profesionalnije i lakše.

Radio USK od danas emituje program sa digitalne opreme. Inoviran je kompletan radijski sistem u koji je uloženo više od 30.000 KM. Prelazak sa dotrajale na novu opremu obradovao je uposlene u ovoj medijskoj kući, a posebno malu ali vrijednu ekipu radija.

Uređaji instalirani u Radiju USK u rangu su najsavremenijih tehničkih dostignuća.Ta činjenica pred rukovodstvo, urednike, voditelje i “tonce“ u Radiju stavlja nove izazove i u programskoj šemi. Uz veće mogućnosti u tehničkom smislu, Radio USK ponudit će   svojim slušaocima bogatije i još raznovrsnije sadržaje.

Da bi se posao na inoviranju radijskog sistema zaokružio do kraja, preostalo je pojačati domet siognala na predajniku. Ovo će biti sljedeći zadatak  uprave RTV USK, kako bi zvuk radija bio kvalitetniji  i čuo se što dalje.

 

rtvusk.ba