Keso-promet u pogonima zvorničkog Žitoprometa proizvodi i zapošljava

Zvornička kompanija Keso-promet za godinu dan u Karakaju je obnovila, opremila i pustila u rad proizvodni pogon nekadašnjeg Žitoprometa koji se bavilo proizvodnjom i prodajom mlinarsko – pekarskih proizvoda.

Investicija vrijedna preko osam miliona KM za rezultat je imala otvaranje više od 100 radnih mjesta.

Direktor kompanije Petko Jokić za poslovni portal Akta.ba kaže kako je pogon kompletno rekonstruisan i opremljen novom tehnološkom opremom prihvatljivom za rad. Kupljen je novi mlin kapaciteta 150 tona na 24 sata za koji se može reći da je jedan od najsavremenijih u okruženju.

Također u njihovom sastavu se nalazi pekara i svi prateći pogoni u pekarstvu, te mješalica stočne hrane i skladište žitarica od 15 tona.

U okviru kompanije radi se i proizvodnja gljiva, a tu je i pogon konditorskih proizvoda koji je još u  izgradnji, kao i potpuno opremljena nova laboratorija za sav program ovog preduzeća kao i potpuno nov vozni park za dovoz žitarica i odvoz gotovih proizvoda.

Jokić kaže kako su počeli otkup svih vrsta žitarica, a svoje proizvode plasiraju širom Bosne i Hercegovine, te planiraju izaći i izvan granica BiH.

 

akta.ba