Facebook dodao Instant Video u Messenger

Facebook je napokon to učinio! Omogućili su Instant Video i za Messenger, što znači da su poprilično ušli u područje brzorastućeg i popularnog Snapchata. Velika je to vijest za industriju, ali i preko milijardu korisnika Messengera. Posebno onih mlađih koji vole dijeliti sve i svašta s prijateljima.

Jer, sad se vrlo jednostavno može vidjeti što radi osoba s kojom se razgovara, a i može se odmah podijeliti nešto što se riječima ne može opisati. Sve to daje potpuno novo iskustvo u komuniciranju. Dosad se moglo nekoga nazvati i razgovarati, što je Facebooku donijelo odane korisnike, inače navikle na tako nešto putem Vibera. Potom je uvedena i mogućnost video razgovora, što je Facebooku zadržalo one korisnike navikle na Skype, a sad će možda imati i poveći dio korisnika naviklih na Snapchat jer sve se dijeli instant, pa i video. Također, sad će imati sve u jednom i neće morati trošiti prostor i promet na uređaju za toliko različitih aplikacija kad jedna mijenja sve njih na vrlo jednostavan i kvalitetan način.

Dakle, nema se što objasniti, uđete na Messenger aplikaciju i kliknete na video ikonu koja označava Instant Video i snimanje počinje, a korisnik određuje kad će završiti i kad će ga podijeliti s nekim od prijatelja u Messenger razgovoru. Poprilično osvježavajuće i vidjet će se koliko uistinu može Facebook s ovime napraviti. Ali, tu je i druga strana priče. Dok Instant Video na prvu djeluje sjajno, Snapchat ipak omogućava neke druge stvari i nije bez razloga popularan kod mladih.

Sadržaj nestane za maksimalno 24 sata, može se dijeliti s cijelim svijetom i na toj su društvenoj mreži svi oni koji dijele jednake poglede na socijalizaciju. Nisu pod neželjenim pogledima i osjećaju se slobodnije. Instant Video ipak je prije svega privatan i odličan dodatak za komunikaciju među bliskim osobama, ali čini se da je to nedostatno da bi previše ugrozilo Snapchat i cijelu njegovu bit.

 

 

ictbusiness.info