Klas otkupio 500 tona maline sa područja USK-a

Klas dd Sarajevo posluje u okviru As group od 2014 godine. Vrše otkup na teritoriji FBiH i to najviše na USK, SBK i u Kantonu Sarajevo.

Rukovodila sektora otkupa Alan Badnjević naglašava:

“Trenutno imamo 1500 kooperanata od toga 600 sa USK-a. Trenutni otkup maline je 1600 tona od toga 500 sa Unsko-sanskog kantona. Planska projekcija je 2000 tona u 2016. godini i to cemo i ostvariti. Klas posjeduje trenutno tri hladnjače u BiH ukupnog kapaciteta 2000 tona te prema planskoj projekciji planiramo izgradnju nove hladnjače u SBK-a kao i prosirrnje hladioničkih kapaciteta na USK-a.

Ono što moram istaći je da je Klas jedina firma u FBiH koja plaćanje vrsi sedmično kooperantima i dala je najveće otkupne cijene. U narednom periodu ćemo isplatiti svu ljetnu malinu po cijeni 3.10 za vilamet te 3.30 miker fertodi i tulamin.
Klas dd Sarajevo sistemski ulazi u ovaj vrlo bitan projekat za BiH otkup maline i prema planskim projekcijama u narednoj godini imamo u planu otkupiti 3500 tona maline. Proizvođači maline kako u FBiH tako i na USK-a su osjetili jednu sigurnost i kontinuitet.

Moram jos napomenuti da osim maline radimo i otkup jagode borovnice vrganja lisičarke te ćemo veoma brzo postati ključni faktor u otkupu jagodičastog voca i gljiva u BIH.”

 

krupljani.ba