Otvaranje zabavnog parka Sunnyland na Trebeviću krajem ljeta

Otvarenje zabavnog parka Sunnyland na Trebeviću je planirano za kraj ljeta, rečeno je Feni iz kompanja Dubos, koja je bila zadužena za studiju izvodljivosti, te upravljanje projektom, angažiranje uposlenika i njihov trening.

Šef sektora za turizam u kompaniji Dubos Amer Ćorić kazao je da je vrijednost kompletnog projekta oko 15.000.000 KM, a da su investitori firme iz Bosne i Hercegovine, te grupa internacionalnih investitora.

Govoreći o površini zabavnog parka Sunnyland i koji su to sadržaji koje će posjetioci moći koristiti, Ćorić je istakao da je “prva faza projekta Sunnyland planirana na 16.000 m2, a da je glavna atrakcija alpine coaster”.

– Alpine coaster je jedinstven sadržaj na ovim prostorima, a instalirali su ga naši partneri iz Njemačke, kompanija Wiegand. Kompanija Wiegand je svjetski lider u proizvodnji alpine coastera i prisutna je na gotovo svim kontinentima – kazao je Ćorić.

Naglasio je da će u prvoj fazi korsinicima na raspolaganju biti i dvije igraonice.

– Jedna igraonica će biti na otvorenom, a druga u zatvorenom prostoru. U drugoj fazi projekta koja kreće već u 2017. godini su planirani također jedinstveni sadržaji – dodao je Ćorić.

U prvoj fazi u Sunnylandu će posao dobiti od 55-60 osoba, a nekima od njih će to biti i prvo radno iskustvo.

 

 

faktor.ba