Lenovo priprema smartfon živahnih boja i povoljne cijene

Lenovo je jedan od najjačih svjetskih proizvođača pametnih telefona koji već neko vrijeme u svojim rukama ima još jednog tehnološkog diva – Motorolu, a uskoro će na tržište izbaciti još jedan u nizu svojih uređaja.

Na kineskoj agenciji za certificiranje TENAA nedavno se pojavio jedan pametnjaković koji će se zbog živahnih boja jako svidjeti mlađoj populaciji. Riječ je o modelu pametnog telefona koji za sada nosi kodni naziv Lenovo K10e70, a TENAA nam je osim dizajna otkrila podosta i o njegovim specifikacijama. Uređaj se ističe žutim stražnjim panelom sa zaobljenim rubovima koji je najvjerojatnije napravljen od polikarbonatne plastike, a na kojem se nalaze i dva otvora zvučnika koji obećavaju dobar zvuk.

Debljina profila uređaja je 7.9 mm, a njegova težina iznosi 164 grama. Prednjom stranom dominira 5-inčni TFT ekran sa HD rezolucijom, a između ostaloga TENAA navodi i bateriju kapaciteta 2.300 mAh te podršku za 4G LTE i VoLTE.

Ispod poklopca se smjestio nespecificirani četverojezgreni procesor radnog takta 1.1 GHz koji je ukomponiran sa 2 GB RAM-a, dok se kao operativni sustav navodi Android 6.0.1 Marshmallow. Korisnici će na raspolaganju imati 16 GB interne memorije koja je proširiva MicroSD karticama. Kombinacija kamera sa kojima dolazi je uobičajena za entry-level uređaje, a uključuje 8 MP stražnju i 2 MP prednju kameru.

Za sada je još nepoznat datum predstavljanja te pod kojim će se imenom ovaj smartfon prodavati i koja će biti njegova cijena, no sudeći prema ovim specifikacijama očekujemo da će se kretati oko 100 USD.

 

racunalno.com