Probadanje srca

Javlja se jakom bolu na lijevoj strani prsa. Bol izlazi iz srca i širi se na okolne dijelove tjela. Bol se očituje u vidu srčanog grča koji zahvaća osobito lijevu ruku. Bolovi su često vrlo jaki i mučni i bolesnika dovode do očaja.

Disanje je jako otežani što kod bolesnika uzrokuje strah od gušenja. Organi za disanje rade slobodno, ali bolno srce sprečava disanje. Bolovi i njihovo trajanje vrlo su različiti. Bolest se obično vuče godinama, ali kadkad se duže vremena ne javlja. Javlja se pretežno u poodmakloj dobi i to češće u muškaraca nego u žena, a razlog je jače uživanje alkohola i duhana.

Liječenje:

Sastav čaja:

 1. 40 g stabljike odoljena
 2. 40 g hrastove kore ( donje bijele)
 3. 40 g cvjetova gloga
 4. 20 g listova i cvjetova kunice
 5. 20 g cvjetova lipe
 6. 20 g stabljike preslice
 7. 20g listova i cvjetova lavandule 
 8. 20 g listova matičnjaka
 9. 20 g listova divlje nane
 10. 20 g listova šumske jagode
 11. 20 g korijena srčanike

Pripremanje i primjena čaja:

Trave jako usitniti i smiješati. U 1 l proključale vode staviti 10 g mješavine trave, kuhati poklopljeno 1 minutu. Hladno preliti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dcl prije jela i 1/2 dcl poslije jela. Poslije svih napitaka, i prije i poslije jela, uzima se po 1/4 dcl mješavine jednakih količina vinskoga ocata, svježe ocijeđena limunovog soka, meda i vode.

Obavezno raditi lagane tjelesne vježbe i barem 3 puta dnevno poprskati se hladnom vodom po prsima, ispod pazuha te zahvatiti malo i slabine. Brzo se posušiti i obući.

 

Pozitivne.info