PROIZVODI „AGRISANA“ U TRGOVAČKIM CENTRIMA

U Zemljoradničkoj zadrugi „Agrisan“ tokom ove godine planiraju načiniti značajan iskorak proširenjem proizvodnje. Okončali su instaliranje novog plastenika koji je najsavremeniji na području Unsko-sanskog kantona, a proizveli su i 60 hiljada komada rasada za sopstvene potrebe i tržište.

Podsjećamo da je „Agrisan“ jedini certificirani proizvođač rasada za tržište, a tokom protekle godine nabavljena je i najsavremenija mašina za proizvodnju rasada.

Prema riječima direktora Zadruge, Senada Hadžibajramovića, u ovoj godini planiraju značajno povećanje obima proizvodnje, a već je započela berba paprika i krastavaca. Hadžibajramović ističe kako se u plastenicima primjenjuje proizvodnja bez upotrebe hemijskih sredstava, tako da se radi o prirodnim i zdravim proizvodima.

Zahvaljujući sklopljenim aranžmanima, povrće iz „Agrisana“ sada se može pronaći i na policama trgovačkih centara u Sanskom Mostu pod etiketom „domaći proizvod“.

Zemljoradnička zadruga „Agrisan“ je inače, kada je riječ o plasteničkoj proizvodnji, vodeća na području Unsko-sanskog kantona, a trenutna proizvodnja se odvija na oko tri hiljade kvadratnih metara zatvorenog prostora. U okviru Zemljoradničke zadruge zaposleno je sedam radnika koji imaju redovne plaće i ostale prinadležnosti, što je danas rijetkost u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Sa zadrugom sarađuje i oko 200 kooperanata. Ova zadruga je vlasnik certifikata o uspješnoj implementaciji međunarodnog standarda GLOBALGAP, koji podrazumijeva potpunu kontrolu proizvodnje od njive do trpeze i garantuje potpunu zdravstvenu ispravnost poljoprivrednih proizvoda koji su certificirani.

 

 

rtvusk.ba