MCShield

MCShield je besplatan program za zaštitu računara od prenosivih medijuma koji u sebi sadrže neki neželjeni program ili virus (USB Flash memorije, memorijske kartice, eksternog hard diska itd.).

Nakon instalacije, ovaj odličan program automatski skenira bilo koju prenosivu memoriju odmah nakon povezivanja preko USB porta, čisti „infekcije“ koje se nalaze na njoj, otkriva skrivene fajlove i na kraju vas obaveštava o celokupnom procesu.

Poseduje intuitivan korisnički interfejs u okviru kojeg možete da odredite da li će se program podizati zajedno za Windows operativnim sistemom, zatim način prikazivanja notifikacija, uključivanje interaktivnog režima rada, omogućavanje automatskog ažuriranja, automatsko brisanje sumnjivih fajlova i još mnogo toga.

Program je kreiran od strane domaćih programera, tako da pruža i odličnu podršku na srpskom jeziku. Može se bezbedno koristiti sa svim glavnim antivirusnim programima (Avast, AVG, Avira i dr.)

Kako MCShield predstavlja jedan od vodećih antimalware programa za prenosive medijume, nama ostaje samo da vam toplo preporučimo da ga isprobate.

besplatniprogrami.org