Prvi Ubuntu tablet kreće u prodaju

Nešto više od godinu dana nakon što je prvi Ubuntu smartphone krenuo u prodaju, krenule su prednarudžbe za prvi svjetski Ubuntu tablet. Njegovo ime je Aquarius M10, bit će na raspolaganju europskim kupcima za 249 eura, te će se početi isporučivati ​​u drugom tjednu travnja.

Uređaj ima 10,1-inčni zaslon, 16GB memorije, 2 GB RAM-a, te 1.5GHz quad-core procesor – uglavnom, radi se o tabletu srednje klase. Možete dobiti i zaslon FullHD razlučivosti, što povećava cijenu za 40 eura.

Tablet M10 je specifičan po tome što može biti tablet kada ste u pokretu i stolno računalo kod kuće. Konvergentne značajke su ono na što cilja Ubuntu kod kupaca, a treba spomenuti kako se ne radi o nekoj revolucionarnoj značajki jer Microsoft radi na Continuum projektu već više od godinu dana.

Neki analitičari naglašavaju kako tableti srednje klase nemaju dobre rezultate na tržištu te da bi M10 baš zbog svoje konvergencije trebao biti izuzetak i polučiti financijsku dobit. Ostaje nam da vidimo kako će se M10 ponašati na tržištu, no jedno je sigurno – radi se o zanimljivom tabletu pristupačne cijene.

 

 

itnovosti.com