Šampion Adnan Ćatić pravi fabriku u Sarajevu

Posljednji meč želim imati u glavnom gradu BiH. Imam motivaciju još jednom da branim titulu u Sarajevu. Jedini cilj mi je to i ne znam kakva finansijska ponuda da dođe ja ću je odbiti, jer mi je Sarajevo jedina motivacija.

Adnan Ćatić alias Felix Sturm, bokserski prvak svijeta u WBA verziji u srednjoj kategoriji, koji je u februaru u Oberhausenu u meču protiv Fjodora Čudinova po peti put osvojio naslov svjetskog prvaka i donio radost svim Bosancima i Hercegovcima, jučer je sa porodicom stigao u Sarajevo.

Sturm, koji, iako je rođen u Njemačkoj, pod čijom zastavom i nastupa, s ponosom uvijek naglašava da je prije svega Bosanac, a najljepše se osjeća kada je u zemlji svojih korijena.

Narednih nekoliko mjeseci bokser planira provesti u BiH, i, kako je kazao, dobro se odmoriti i uživati u društvu porodice i brojnih prijatelja.

“Nekoliko mjeseci ću biti u Sarajevu. Samo ću na jedan dan otići u Njemačku da bodrim u boksu jednog svog dobrog prijatelja”, rekao je Ćatić.

Velike planove Sturm ima za tekuću godinu, a posljednji meč biće održan u Sarajevu.

“Planiramo to na zimu, tako da na stadionu ne možemo praviti borilački spektakl zbog vremenskih uslova. Zato planiramo vjerovatno da to bude u Zetri. Ako ne bi mogli organizirati meč u Sarajevu, onda mi to bio kraj moje karijere. Posljednji meč želim imati u glavnom gradu BiH. Imam motivaciju još jednom da branim titulu u Sarajevu. Jedini cilj mi je to i ne znam kakva da finansijska ponuda da dođe ja ću je odbiti. Jedina motivacija mi je meč u Sarajevu. Planiramo da to bude u oktobru ili novembru. Moramo još vidjeti sa televizijom oko prava prijenosa. Moj oproštajni meč u Sarajevu bio bi odličan za cijelu državu, jer moje borbe se prenose u preko 120 zemalja širom svijeta”, naglašava on.

Sturm ističe da je u karijeri išao korak po korak. Svaku borbu je želio da pobijedi. Za najvažniju borbu kaže da  je bila ona protiv Oscara de la Hoya. On je imao 31 godinu, ja Sturm 25 i niko nije mogao vjerovati da ga možepobijediti.

“Nije da sam dominirao, ja sam ga izmlatio 12 rundi. Boksovao sam protiv tadašnje najveće bokserske zvijezde koja je zaradila u karijeri preko 600 miliona. Boksovao sam u Americi, Amerikanac je bio sudija, sve je bilo protiv mene.”, kaze Adnan Ćatić.

Ovaj bokser, u planu ima otvaranje fabrike keksa i energetskog pića „Heavy 1“ u Sarajevu.

“Sarajevo svi znaju u svijetu i svake godine vidi se veliki napredak u gradu.  Ljudi iz cijelog svijeta dolaze da uživaju u ljepotama glavnog grada BiH. Bazirao bih se na promociju energetskog pića „Heavy 1“ na Balkanu, a potom i u arapskom svijetu i već imam ponude iz Katara, Saudijske Arabije.”, završava Ćatić.

 

 

dobrevijesti.tv