LastPass objavljuje Authenticator aplikaciju za Android

Kada su u pitanju vaše lozinke i druge podaci koje tako ljubomorno čuvate, možete biti sigurno kako nikada niste sigurni. Mnogi su se okrenuli servisima kao što je LastPass gdje možete pohraniti svoje lozinke i lakše se prijaviti bez obzira da li ste na radnoj površini ili mobitelu.

No, postoji jedan problem – kada netko hakira LastPass račun, on ima pristup lozinkama. Za neke korisnike to može biti prava noćna mora. Dvostruka provjera autentičnosti je prilično popularna stvar, a razne aplikacije i usluge već koriste ovu vrstu zaštite kao što su Dropbox, Evernote, Google, WordPress i mnogi drugi.

Od sada, i LastPass se priključio tom društvu. Tvrtka je je objavila svoju novu aplikaciju Authenticator koja koristi dvostruku provjeru autentičnosti. Stvari oko prijave sada su puno sigurnije i brže, naglašavaju u LastPassu. Najbolji dio o ovoj aplikaciji je da je TOTP usklađen.

Dakle, on će automatski biti kompatibilan s mnogim drugim web stranicama i aplikacijama koje imaju Google Authenticator podršku. Aplikacija je besplatna, ali o ako želite sinkronizaciju računa ili ga koristiti na mobitelu, morat ćete izdvojiti 12 dolara godišnje za ovu vrhunsku uslugu.

 

 

ictbusiness.info