Process Explorer

Process Explorer je besplatan program za kontrolu trenutno aktivnih procesa koji se odvijaju u pozadini Windows-a.

Prikazuje detaljne informacije o procesima uključujući i njihove ikonice, putanje, slike, statistiku memorije, korisničke račune, sigurnosne atribute i još mnogo toga. A što se tiče manipulisanja njima, na raspolaganju vam nudi opcije za zaustavljene procesa, resetovanje, kao i određivanje njihovih prioriteta u sedam nivoa (Idle, Below Normal, Normal, Above Normal, High, Background i Realtime).

Takođe, Process Explorer vam omogućava da vidite i sve podprocese koji su pokrenuti, da dobijete više informacija o njima putem opcije Properties ili online pomoću Google Chrome browsera. Ukoliko vam je to potrebno, možete čak vršiti pretragu procesa po korišćenom DLL-u ili snimiti sve informacije vezane za pojedinačni proces.

Nakon pokretanja, program u System Tray-u postavlja ikonicu koja grafikonom prikazuje trenutno zauzeće procesora, a može se podesiti da prikazuje i grafikon I/O History, Disk History, Network, Commit, GPU i Physical Memory History.

Pored navedenih opcija, Process Explorer nudi i ostale osnovne funkcije koje podrazumevaju isključivanje, restart i zaključavanje računara, kao i odjavljivanje nekog korisnika.

Process Explorer je jednostavan i funkcionalan program koji troši minimalne sistemske resurse. Ukoliko vam već ugrađeni Task Manager ne daje dovoljno informacija o aktivnim procesima, onda vam preporučujemo da isprobate ovaj program.

 

 

 

besplatniprogrami.org