Pobjednik BURCH Start Up takmičenja Ekrem Nurović Knowllead

U četvrtak, 10.03.2016. godine na BURCH univerzitetu je održano finale BURCH Start-up takmičenja koje je pružilo priliku zainteresovanim poduzetnim i inovativnim studentima da predstave svoje poslovne ideje.

U finalu takmičenja je predstavljeno šest najboljih poslovnih ideja koje su prošle proces predselekcije, a poduzetnička ideja Ekrema Nurkovića Knowllead (http://knowllead.org/) je ocijenjena najboljom. Knowllead je društvena platforma za vršnjačku razmjenu znanja, vještina i iskustava.

Knowllead tim će biti podržan u implementaciji najbolje biznis ideje kroz mentorstvo i besplatan pristup biznis inkubatoru, kao i druge usluge u prvoj godini realizacije u vrijednosti od 40.000,00 KM. Pobjednički tim je dobio nagrade poslovnog portala Akta.ba i PRIMA kafve, partnera BURCH poslovnog centra.

Prije održavanja finalnog dijela BURCH  Start-up takmičenja održana je serija poduzetničkih predavanja koje su vodili Ejub Kučuk, Armin Konjalić, Maša Čampara, Semir Musić i Harun Mlivo, a trening module vezane za razvijanje poslovne ideje, kreiranje poslovnog, finansijskog i marketing plana, te registraciju poslovnih subjekata su vodili Suzana Babić-Tihi, Feđa Krivošić, Malcolm Duerod, Mersid Poturak, Almir Badnjević i Haris Hasić.

BURCH univerzitet je visokoškolska ustanova sa jasnom vizijom postizanja izvrsnosti u obrazovanju, istraživanju i razvoju, inovativnosti i poduzetništvu kroz mentorstvo i savjetovanje.  Ova visokoškolska ustanova svojim javnim djelovanjem radi na unapređenju zajednice, te kroz zajedničke projekte i saradnju sa međunarodnim institucijama, te institucijama iz privatnog i javnog sektora, daje doprinos u rješavanju lokalnih i globalnih izazova.

Generalni partner ovogodišnjeg takmičenja je Inside by EĆO, a glavni sponzori HOŠE komerc, UG Nada mladima, Euro-Optik, Pharma Press i Milkos. Svoj doprinos održavanju ovog događaja dao je i poslovni portal Akta.ba kao partner BURCH poslovnog centra.

 

 

akta.ba