Nova radna mjesta u Ključu: ASA PREVENT pokreće proizvodnju namještaja

U proteklom periodu vođene su intenzivne aktivnosti u cilju stvaranja uvjeta za investiranje u Općinu Ključ od strane ASA PREVENT grupacije, koja je najveći izvoznik iz Bosne i Hercegovine u ovom trenutku i trenutno u BiH zapošljava preko 6 000 ljudi.

Nakon date saglasnosti Vlade Unsko-sanskog kantona i upravljačkih struktura preduzeća SANOTAF d.o.o. Ključ, danas je između preduzeća Sanotaf d.o.o. Ključ i Društva za konsalting i upravljanje Athabasca Investment d.o.o. Sarajevo, koje je članica grupacije ASA PREVENT, potpisan ugovor o zakupu nekretnine koja se nalazi u Ključu.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su premijer USK mr.sci. Izudin Saračević, predsjednik uprave ASA PREVENT grupacije Almir Jazvin sa saradnicima, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore Ahmet Egrlić i načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović. Istaknuto je da će u narednom periodu na području Općine Ključ doći do značajnog zapošljavanja i da će u predstojećim mjesecima ova aktivnost rezultirati promjenom ekonomskog stanja u Ključu, ali i cijelom Unsko-sanskom kantonu.

 

 

abc.ba