Slave i daruju: 20 godina postojanja firme Termmos & Top Frigo iz Mostara

Termmos & Top Frigo iz Mostara slavi 20 godina postojanja. Poslovanjem su zadovoljni, a prvi čovjek kompanije Edin Peco dipl inž. mašinstva po struci, za poslovni portal Akta.ba kaže da uvijek može bolje i više.

Iza kompanije je niz uspješno završenih poslova u Bosni i Hercegovini, Hravatskoj i Crnoj Gori.

Radili su za Lutriju BiH, Advokatsku komoru RS-a, dva velika projekta u Kantonalnoj bolnici dr. Safet Mujić, te za BH Telecom u Zenici. Dobar dio posla odradili su u Mepasu, gdje su bili angažovani kao kooperanti u montaži  protivpožarnog sistema.

Djelatnost firme Termmos & Top Frigo je na cjelokupnom prostoru Bosne i Hercegovine, tako da se mogu pohvaliti da su dosta značajnih poslova uradili i u Republici Srpskoj, i da su stalno prisutni u njoj. “Završili smo projekat u Prvoj osnovnoj školi u Donjem Vakufu gdje je urađena rekonstrukcija centalnog grijanja. U Dom zdravlja u Bugojnu na odjeljenju hemodijalize radimo ventilaciju koja je u fazi završavanja”, ističe Peco.

Inače, Temmos & Top Frigo  već 18 godina radi isključivo sa FUJITSU klimama, koje uvoze, montiraju i održavaju. Posebna pažnja se stavlja na noviju tehnologiju klima uređaja, u inverter tehnologiji, sa režimom grijanja i hlađenja prostorija do – 15 °C vanjske temperature.

Osim klimatizacije Termmos & Top Frigo radi i sve vrste grijanja od plinskog, na drva, pelet do lož ulja i ventilacije prostora.

Firma zapošljava šest radnika.

“Napominjemo da je od drugom mjeseca 2016 sjedište firme na adresi Kralja Tvrtka 24, gdje se nalazi i lijepo uređen  izložbeno prodajni prostor. Za korisnike  portala Akta, koji se pozovu na pročitan tekst dajemo dodatni popust za gotovinu od tri posto”, kaže Peco, dodajući kako budućim investitorima manjih stambenih objekata nude iz programa FUJITSU “WATERSTAGE” toplinsku pumpu, koja je idealna za instalaciju podnog grijanja, i hlađenje preko ventilokonvektora.

 

 

akta.ba