U Banjoj Luci se otvara američka firma i traži 100 radnika

Početkom sedmice raspisan je konkurs za stotinu radnih mjesta u novoosnovanom centru američke firme specijalizovane za elektronsko-finansijske transakcije, sa sjedištem u Banjaluci, izjavio je u emisiji “Otvoreno- rečeno” Radija Republike Srpske šef Predstavništva Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić.

Kesić je rekao da je to prvi slučaj da američka firma otvara svoje predstavništvo u Banjaluci, koje u naredne dvije do tri godine, planira proširiti djelatnost i utrostručiti broj radnih mjesta. U početku biće zaposleno 100 do 120 radnika.

Firma specijalizovana za elektronsko-finansijske transakcije traži osoblje koje govori engleski jezik zato što će pokrivati američko tržište direktno iz Banjaluke.

“Malo čudnije je radno vrijeme zbog razlike u vremenu, ali ipak to je jedna od vodećih firmi iz SAD-a i oni su na prostoru Balkana prisutni već duže vrijeme i imaju više od 2.500 zaposlenih direktno ili indirektno preko svojih partnera u Beogradu i Srbiji”, kaže Kesić.

Naveo je da je zadovoljan što su Amerikanci odlučili da otvore firmu u Banjaluci jer je to, kaže, prvi korak ka većoj stabilnosti i boljem političkom razumijevanju između Republike Srpske i SAD.

 

 

dobrevijesti.tv