Otvorene prijave za besplatnu Digital Ninja Akademiju za srednjoškolce

Visoko učilište Algebra otvara prijave za novi ciklus besplatnih dvodnevnih radionica za srednjoškolce – ovaj puta pod nazivom „Digital Ninja Akademije“ – i to kao nastavak sličnih radionica koje su, uz velik interes srednjoškolaca, održane tijekom zimskih praznika. Besplatne dvodnevne škole na temu digitalnog marketinga, cyber sigurnosti tj. etičkog hakiranja i mrežnih tehnologija, razvoja računalnih igara te robotike i programiranja održat će se 21. i 22. ožujka i za polaznike su potpuno besplatne.

Prijave za Digital Ninja Akademiju otvorene su do 10. ožujka, do kad se potrebno prijaviti za jednu od ove četiri dvodnevne škole putem odgovarajuće stranice. Na tim se stranicama, navedenima u nastavku, nalaze i potpuni rasporedi svih predavanja kao i popis tema s kojima će se mladi imati priliku upoznati.

Radionice će držati najbolji hrvatski stručnjaci za pojedinu temu te stoga predstavljaju odličnu priliku da polaznici na jednom mjestu čuju i nauče sve ono najvažnije iz pojedinog područja. Kako je bilo na radionicama tijekom zimskih praznika i što su polaznici ondje naučili može se vidjeti i u reportaži.

Želimo ih što ranije motivirati za karijere u atraktivnim područjima računarstva i tehnologije, ali i digitalnog marketinga. Uspjeh dosadašnjih radionica održanih tijekom školskih praznika, na kojima je ukupno sudjelovalo više od 300 učenika, kao i ranijih sličnih događanja pokazuje da je učenicima srednjih škola itekako korisno što ranije upoznavanje s ovim temama, kao nadopuna znanja koja su stekli tijekom škole, tim više što će se mnogi od njih, uvjereni smo, odlučiti upravo za karijeru u znanosti ili inženjerstvu”, naglašava mr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Četiri besplatne zimske škole koje Visoko učilište Algebra organizira tijekom predstojećih proljetnih praznika su:

  • škola digitalnog marketinga, radionica koja je namijenjena svima koji svoju budućnost traže u spoju marketinga i informatike. Najuspješniji hrvatski stručnjaci za digitalni marketing kroz dva dana predavat će o temama poput izrade digitalne strategije, dobrog pričanja priča na digitalnim kanalima i planiranja nastupa na društvenim mrežama. Polaznici će naučiti koristiti Google Adwords i kako ozbiljno pristupati kampanjama na Facebooku. Detaljni raspored ove radionice i prijave nalaze se ovdje.
  • škola robotike, gdje će polaznici naučiti raditi s platformom Arduino, a upoznat će se pritom s brojnim trikovima iz područja programiranja i robotike. Arduino je jedna od najkreativnijih open source platformi koju obožavaju svi koji se bave automatikom i elektronikom, ali i umjetnici, dizajneri i brojni hobisti širom svijeta. Više informacija o školi robotike nalazi ovdje.
  • škola etičkog hakiranja, čiji je cilj naučiti polaznike više o mrežnim tehnologijama, računalnoj forenzici, sigurnosti i samom etičkom hakiranju, kroz upoznavanje s tajnim znanjima i alatima sistemskih inženjera i etičkih hakera – inače nekih od najbolje plaćenih stručnjaka za računarstvo danas. Iako hakeri u medijima počesto imaju negativnu reputaciju, polaznici će ovdje naučiti kako se postaje etički, tj. dobar haker, te kako se tvrtkama pomaže da identificiraju i uklone ozbiljne sigurnosne probleme u svojim sustavima. Raspored i prijave za ovu školu nalaze se ovdje.
  • škola razvoja računalnih igara, koja nudi atraktivnu priliku da se polaznici upoznaju s game developmentom, tj. vještinama i alatima ključnim za razvoj računalnih igara. Polaznicima ove zimske škole mentori će biti predavači Visokog učilišta Algebra, zaposlenici game development tvrtki te stručnjaci za razvoj igara iz game dizajn centra Machina. Tijekom ova navedena dana polaznici će razviti svoju prvu računalnu igru. Ove su vještine vrlo tražene na globalnom tržištu, a hrvatske tvrtke koje se bave razvojem igara gotovo sav svoj prihod ostvaruju u inozemstvu. Više informacija o ovoj radionici nalazi se ovdje.

Budući da je broj mjesta za ove četiri proljetne škole ograničen, Visoko učilište Algebra poziva sve zainteresirane da svoju prijavnicu ispune što prije.

 

 

ictbusiness.info