Fotor

Fotor je besplatan program koji sadrži sve potrebne alate za brzo, efikasno uređivanje i obradu fotografija, kao i za izradu zanimljivih kolaža. Podržan je na svim platformama. Predstavlja odličnu aplikacija za vaš Android ili iOS, ali isto tako predstavlja i odličan dodatak za vaš PC računar (Windows ili Mac OS). Sa nešto manje opcija, Fotor vam je na raspolaganju i online tj. možete mu pristupiti direktno iz vašeg web browsera.

Fotor sadrži mnoge implementirane filtere, čime omogućava da i prosečni korisnici brzo dođu do željenih rezultata u obradi slika. Ovaj program nudi veliki broj opcija za tehničko poboljšanje slika, počev od 13 različitih filtera u sekciji Scenes koje služe za automatsko podešavanje parametara na fotografiji u skladu sa predefinisanim uslovima (Backlit, Darken, Cloudy, Shade, Sunset, Night, Florescent, Portrait, Sand / Snow, Landscape, Theatre). Zatim, u sekcijama Basic i Advance možete ručno podesiti kontrast, osvetljenje, zasićenost, izoštrenost, nivoe boja itd.

Za one koje žele da budu nešto kreativniji, na raspolaganju su im: više od 50 različitih efekata (Cinematic, Mono, Analog, Art, B&W, Lomo, Vintage), mnogobrojni okviri, stikeri, kao i mogućnost dodavanje teksta na fotografijama. Fotor nudi i opciju fokusiranje na određeni deo slike u različitim oblicima, čime sve van tog okvira postaje zamućeno. Mogućnost kreiranje kolaža je još jedna opcija u nizu. Ovim programom možete spojiti vaše omiljene fotografije u kolaž uz pomoć velikog broja ponuđenih šablona.

Po zaršetku obrade i uređivanje, fotografiju možete snimiti u sledećim formatima: JPG, PNG, TIFF.

Ako želite da na jednostavan način pošaljete ili uploadujete sliku na društvene mreže, tu je opcija Share.

Fotor je jednostavan za korišćenje, daje sjajne rezultate i svakako ga vredi isprobati. Topla preporuka za sve korisnike.

besplatniprogrami.org