Traka boje lavande

Može li svežanj dugo skrivanih ljubavnih pisama junaka iz drugog svjetskog rata nadahnuti ženu slomljenog srca da opet zavoli?

Pisac: Heder Berč

Izdavač: Laguna

Broj strana: 352

Originalni naziv: One Lavender Ribbon

Prevodilac: Dubravka Srećković Divković

Godina: 2015

Jezik: Srpski jezik

Pismo: Latinica

Zemlja porijekla: Srbija

Sadržaj:

Može li svežanj dugo skrivanih ljubavnih pisama junaka iz drugog svjetskog rata nadahnuti ženu slomljenog srca da opet zavoli?

Još ranjena nakon gorkog razvoda, Adrijen Karter odlazi iz Čikaga na jug Floride. Tu nalazi mir na toplom pijesku sunčanih plaža i sa žarom se posvećuje renoviranju oronule viktorijanske kuće na obali. Pri samom početku radova, otkriva kutiju skrivenu na tavanu i u njoj topla i osjećajna pisma padobranca iz Drugog svjetskog rata, upućena djevojci koja je prije više od pola vijeka živjela u toj kući.

Ova stara pisma – neverovatno poetična i romantična – prevazilaze vremenski jaz i bude u Adrijen radoznalost koja će je nagnati da uđe u trag njihovom piscu. Vilijam Brajant sada je starac s nadimkom Dekica i živi u obližnjem gradu sa svojim lepim ali preterano zaštitnički nastrojenim unukom Vilom. Dok postepeno otkriva tajne tih pisama, kao i tajne porodice Brajant, Adrijen će shvatiti da još nije voljna da potpuno odustane od ljubavi.