Tekstilna kompanija “Kula” iz Gradačca planira proširenje kapaciteta

Tekstilna kompanija “Kula” iz Gradačca planira značajno proširenje proizvodnih kapaciteta, a time i otvaranje oko 250 novih radnih mjesta, rečeno je na sastanku sa predstavnicima Vlade TK.

Inače na tom sastanku kantonalna Vlada je prezentovala programe poticajnih mjera namijenjene poslodavcima i realnom sektoru koji su planirani u tekućoj godini, s posebnim akcentom na poticaje u zapošljavanju i otvaranju novih radnih mjesta.

– Za poticaje otvaranju novih radnih mjesta u realnom sektoru ove godine poslodavcima je stavljeno na raspolaganje oko 18 mil KM i mi se nadamo da će ta sredstva u što većoj mjeri biti iskorištena, te da ćemo dobiti oko 4.000 novih uposlenih – rekao je premijer Bego Gutić dodajući da su glavni cilj Vlade Tuzlanskog kantona nova radna mjesta u realnom sektoru.

U narednom periodu Vlada Tuzlanskog kantona će još intenzivnije iskoračiti prema privrednicima i kroz posjete njihovim proizvodnim pogonima prezentirati svoj plan aktivnosti, te mjere i poticaje kojima nastoji poboljšati poslovni ambijent u tom kantonu.

 

dobrevijesti.tv