Trojac iz Hadžića putovat će Evropom koristeći limenke Red Bulla kao valutu

Ljubitelji adrenalina i dobre zabave rado se odazivaju Red Bullovim pozivima na avanturu. Među njima nerijetko se nađu pojedinci i grupe iz BiH.

Ovog puta nekoliko timova odlučilo se prijaviti na izazov “Can You Make It?“. Među njima su Emir Dupovac, Adi Šukman i Armen Okić, trojac iz Hadžića čiji je video na dobrom putu da im obezbijedi avanturu života.

“Red Bull Can You Make It“ izaziva tročlane timove studenata da se upuste u nesvakidašnju avanturu. Ukupno 156 timova iz 50 zemalja svijeta krenut će na put Evropom. Oni će predati svoje mobitele, kartice i novac, te se sa jedne od polaznih tačaka u Evropi – Barselone, Firence, Berlina, Edinburga ili Praga zaputiti prema finalnoj destinaciji – Parizu. Putovanje će trajati sedam dana, a počinje 12. aprila. Za vrijeme putovanja timovi kao jedino sredstvo plaćanja moraju koristiti isključivo likmenke Red Bulla.

Među 156 timova iz čitavog svijeta ima mjesta i za jedan iz BiH. Avatar, trojac iz Hadžića, nada se da će upravo oni imati priliku da predstavljaju BiH.

Emir Dupovac, student Američkog univerziteta, Adi Šukman, student Fakulteta za saobraćaj i komunikaciju i Armen Okić, student Mašinskog fakulteta, snimili su zabavan video koji bi ih mogao odvesti u avanturu života. Ako njihov video skupi dovoljan broj glasova, tim Avatar pokušat će dokazati svima da je moguće odlično se zabaviti i proputovati Evropu pomoći limenki popularnog energetskog napitka.

Emir, Armen i Adi dugogodišnji su prijatelji, a povezuje ih ljubav prema avanturizmu. Ovaj kreativni i odvažni trojac obično kamerom u jedinstvenom stilu zabilježi svaku svoju avanturu, a upravo taj stil su odlučili iskoristiti kao ulaznicu za takmičenje. Snimili su zabavan video kojim su se prijavili na Red Bullov izazov “Can You Make It?“. Nadaju da će im video osigurati priliku da testiraju svoje granice izdržljivosti i snalažljivosti.

“Mislim da je posebna čar ovog izazova otkriti da li je moguće proputovati toliko zemalja bez novca, koristeći samo svoje vještine cjenkanja, zamjene i snalažljivosti. Za nas je to velika avantura koju ne namjeravamo isplanirati, već se otisnuti i vidjeti rezultate”, rekao je Emir za Faktor.

Glasanje traje do 25. februara putem Facebooka ili na službenoj Red Bull stranici. Četiri najbolja tima iz BiH ući će u uži izbor, nakon čega će skupina sudija izabrati tim koji će krenuti u avanturu.

 

 

dobrevijesti.tv