WhatsApp za PC

WhatsApp, popularna aplikacija koja služi za besplatnu razmenu poruka preko smart telefona, od sada je dostupna i na PC računarima preko Google Chrome browsera. Sve to potpuno besplatno i bez potrebe da isntalirate bilo šta.

Korisnici koji žele preko računara da koriste WhatsApp, mogu to učiniti tako što će instalirati Google Chrome browser, ili ako ga već imaju instaliranog, jednostavno otići na sledeću web adresu: web.whatsapp.com.

Napominjemo još jednom, da bi ste mogli da koristite WhatsApp na vašem računaru, morate da otvorite link web.whatsapp.com isključivo u Google Chrome browseru. Ako odete na taj link u bilo kom drugom browseru, nećete moći da koristite WhatsApp za PC.

Kada odete na link web.whatsapp.com ovoriće vam se stranica kao na slici ispod:

whatsapp1

Kada ste otvorili link web.whatsapp.com, Sve što trebate da uradite je da skenirate QR kod putem WhatsApp aplikacije tj. putem opcije WhatsApp Web koja se nalazi u meniju ove aplikacije. Otvorite WhatsApp na svom telefonu, tapnete na dugme za podešavanja i tapnete na WhatsApp Web, kao na slici ispod:

whatsapp2

Nakon što ste izabrali WhatsApp Web u meniju, aktivira se kamera, samo usmerite kameru vašeg telefona ka monitoru računara u pravcu crnog QR koda. Nanišanite QR kod belim kvadratom u sredini ekrana vašeg telefona.

whatsapp3

Kada ste uspešno skenirali QR kod, izaćiće vam vaš WhatsApp inbox sa prethodnim porukama i to znači da ste se uspešno povezali na WhatsApp web servis. Sada možete da uživate u chatovanju sa Vašim WhatsApp kontaktima preko računara.

Dakle, da rezimiramo, da bi ste koristili WhatsApp na Vašem računaru:

  1. Otvorite Google Chrome i idite na link web.whatsapp.com.
  2. U vašoj WhatsApp aplikaciji na mobilnom telefonu, tapnite na Menu > WhatsApp Web da pokrente QR code skener.
  3. Usmerite kameru vašeg mobilnog telefona na QR code na ekranu vašeg računara.

Kada ste ulogovani preko računara, ako hoćete da se izlogujete, možete to uraditi u browseru ili ako uđete u WhatsApp na vašem telefonu, tapnete na podešavanja, pa na WhatsApp Web i na kraju tapnete na “Log out from all computers”.

whatsapp4

Poruke koje budete slali i primali preko računara postaće odmah dostupne i na mobilnom uređaju i na desktopu. WhatsApp Web zahteva da imate aktivnu internet konekciju na telefonu i bez nje je nemoguće uspostaviti kontakt.

Podržane platforme za upotrebu WhatsApp web servisa su:

  • Android
  • Windows Phone
  • BlackBerry

Za sada korisnici iOS-a su izostavljeni, kao razlog navode se ograničenja Apple-ove platforme. WhatsApp je postao jedan najvećih servisa za razmenu tekstualnih poruka na svetu, sa više od 700 miliona prijavljenih korisnika mesečno. Omogučavanjem web klijenta svakako će pridobiti još više pažnje u odnosu na svoje konkurente. Pored ove novine, očekuje se uskoro i mogućnost razgovora preko WhatsAppa. Verujemo da će ova vest obradovati mnogobrojne korisnike ove aplikacije.

Ako volite da se dopisujete preko WhatsApp-a, ova nova mogućnost upotrebe WhatsApp-a i dopisivanja preko računara će vam se sigurno dopasti, probajte.

 

 

besplatniprogrami.org