MŠS BOS. KRUPA: LIFT ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U KRETANJU

Lift za djecu sa teškoćama u kretanju konačno postao stvarnost, kao i kabinet informatike, na čijim vratima stoji natpis „Inkluzija za sve“.

Kako svakodnevica učenika sa poteškoćama u razvoju i kretanju ne bi bila ispunjena preprekama, bosanskokrupska Srednja mješovita škola “ Safet Krupić“, putem projekata, izborila se za lift koji je jučer zvanično i pušten u funkciju uz prisustvo brojnih zvanica  i finasijera, organizacije „Save the Children“, te učenika kojima su stepenice bile prepreka za redovno praćenje nastave.

Tako su arhitektonske barijere do drugog sprata škole gdje se održava kabinetska nastava, za 17-godišnju Irmu Kečanović  od jučer prošlost.  Ulazeći u lift, otvorila je nove stranice u svojoj svakodnevici.

Lift za djecu sa teškoćama u kretanju , konačno je postao stvarnost, kao i kabinet informatike, na čijim vratima stoji natpis „Inkluzija za sve“, finansiran od Vijeca EU. Dvije školske godine profesor Hikmet Todorovac, radio je na tim projektima.

Ovo je prvi lift za djecu sa poteškoćama u kretanju u USK-u, finansiran od strane organizacije „Save the Children“, uvršten među stotinama realiziranih koji  pokazuju kako biti konkretan i djelotvoran u radu.

Dio ove pozitivne priče su i Kantonalno ministartvo obrazovanja i Općina Bosanska Krupa, koji su pružili bezrezervnu podršku izgradnji.

 

 

rtvusk.ba