Godine kulture Austrija – BiH 2016: Koncert Sarajevske filharmonije

U saradnji sa ambasadom Austrije u BiH, Sarajevska  filharmonija će ugostiti maestra Thomasa Koncza.

Maestro Koncz će dirigirati orkestrom Sarajevske filharmonije u petak 19. februara 2016. godine, sa početkom u 20.00 sati, u Narodnom pozorištu u Sarajevu, Obala Kulina bana 9.

Kao gost dirigent, maestro Koncz je predvodio mnoge svjetski poznate orkestre poput Berlinske filharmonije, Bečkog simfonijskog orkestra, Mozarteum orkestra iz Salzburga i dr. Pod dirigentskom palicom maestra Koncza, orkestar Sarajevske filharmonije će izvesti jedno od najpoznatijih djela Antonina Dvoraka, 9. simfoniju u e-molu “Iz Novog svijeta”, popularne Mađarske plesove Johannesa Brahmsa i Schrumpf Symphonie austrijskog kompozitora Kurta Schwertsika.

Svi zainteresirani se pozivaju da prisustvuju koncertu Sarajevske filharmonije, pod dirigentskom palicom maestra Thomasa Koncza, u petak, 19. februara 2016. godine, sa početkom u 20.00 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Ulaznice su dostupne na blagajni Narodnog pozorišta u redovnom radnom terminu, svakim radnim danom od 09–11:30, i 15:30–19:30.

Koncert je realiziran u okviru Godine kulture Austrija – Bosna i Hercegovina 2016. godina kulture Austrija – Bosna i Hercegovina 2016, pod sloganom „Besser kennen lerner“ – „Upoznajmo se bolje“, uspostavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Austrije, s namjerom da se Bosna i Hercegovina i Republika Austrija bolje upoznaju.

 

 

akta.ba