BIHAĆ: Upriličena podjela paketa humanitarne pomoći

Danas je upriličena podjela 300 paketa humanitarne pomoći, od ukupno njih 500 koji će biti podijeljeni najugroženijem stanovništvu.

U bihaćkom Kulturnom centru, JU Centar za socijalni rad Bihać, zajedno sa predstavnicima gradske uprave, podijelili su 300 paketa socijalno ugroženom stanovništvu. Ovo je prvi dio paketa od ukupno 500, koliko će biti podijeljeno u sklopu podrške i pomoći najugroženijem dijelu stanovništva. Riječ je o prehrambenim i higijenskim artiklima, koji će ovim građanima svakako dobro doći

Asima Šekerić iz Bihaća je nezaposlena, ima 5 djece, od kojih je jedno psihički bolesnik. Živi u teškim uvjetima, bez struje i vode, a  već 9 godina je korisnik javne kuhinje Merhamet. Današnji paket koji je dobila znači joj jako puno, jer kako sama kaže, najteže joj je poslati gladnu djecu u školu, a i to se dešava.

Priča Mustafe Demirovića je slična. Nezaposlen je, hrani 11 djece, a jedina pomoć koju dobija, pomoć je dobrih ljudi. Paket koji je dobio nahraniće njegovu porodicu.

U Centru za socijalni rad nadaju se boljoj ekonomskoj situaciji, ističući kako im je svaka donacija dobro došla, jer imaju veliki broj zahtjeva za jednokratnu pomoć.

 

rtvusk.ba