Potpisan ugovor za izgradnju interne saobraćajnice u Poslovnoj zoni Pilana

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović danas je s predstavnikom firme “Behić Sanny Boy” iz Bihaća potpisao ugovor o izvođenju radova na izgradnji dijela interne saobraćajnice u Poslovnoj zoni “Pilana” vrijedan 152.415,81 KM.

Ta je sredstva Općina Bosanska Krupa skoro u kompletnom iznosu dobila kao grant od Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH.

U protekle četiri godine u Poslovnu zonu “Pilana” uloženi su milioni maraka. Urađena je vodovodna, kanalizaciona mreža sa prečistačem otpadnih voda, elektroinstalacije koje odgovaraju proizvodnim kapacitetima, sporedne interne saobraćajnice dimenzionirane za potrebe proizvodnih pogona.

Ostala je još glavna saobraćajnica duga skoro 1.5 km. Ukupna vrijednost projekta unutar kojeg će se raditi dio te saobraćajnice je 202.785 KM, od čega su 150 hiljada grant sredstva, 50 hiljada obezbjeđuje Općina iz svog budžeta i 2.785 KM PLOD Centar iz Bihaća kao partner u projektu.

Danas su ugovoreni radovi za izgradnju oko 300 metara saobraćajnice koja povezuje prilaze osam postojećih preduzeća, tri nova investitora i tri slobodne parcele.

“Mi parmanentno radimo na Poslovnoj zoni ‘Pilana’, prije svega na obezbjeđivanju kapaciteta za izgradnju novih poslovnih prostora, a sada i uređenju infrastrukture da bi našim investitorima omogućili bolje uslove za obavljanje djelatnosti. Ovo su aktivnosti u sklopu projekta koji je vrijedan preko 200 hiljada maraka, a u kojem su osim same infrastrukture predviđene i edukacije za radnike koji rade na području “Pilane” kao i za predstavnike njihovog menadžmenta”, kaže prilikom potpisivanja načelnik Općine Armin Halitović.

Radovi na izgradnji saobraćajnice počinju čim se steknu povoljni vremenski uslovi, a trajat će 45 radnih dana.

 

 

akta.ba