Picasa odlazi u povijest

Od lansiranja usluge Google Photos dobili smo mnoštvo pitanja o tome što će to značiti za budućnost Picase. Nakon mnogo razmišljanja i razmatranja odlučili smo u narednim mjesecima umiroviti Picasu kako bi se u potpunosti usredotočili na jedinstvenu uslugu za fotografije, Google Photos“.

Ovim riječima počinje objava na Googleovom blogu kojom se najavljuje kraj za njihovu vrlo popularnu aplikaciju i pripadajući cloud servis za pohranu fotografija.

 

Korisnici pri ovoj promjeni neće biti zakinuti, obećavaju iz kompanije. Prve promjene vezane uz web usluge krenut će od 1. svibnja, tako da će korisnici imati vremena prilagoditi se novoj situaciji. Svi oni koji imaju fotografije pohranjene na servisu Picasa Web Albums istim će fotografijama nakon gašenja Picase moći pristupiti putem servisa Google Photos.

 

Desktop aplikacija Picasa i dalje će funkcionirati kao i do sada, no Google je neće podržavati niti će nakon 15. ožujka izdavati ikakve nadogradnje za nju. Svim korisnicima preporučuju prelazak na Google Photos, novi, bolji i “pametniji” sustav obrade i pohrane fotografija.

 

 

bug.hr