Naredne sedmice objava javnih poziva za sufinansiranje zapošljavanja

Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje je na sjednici održanoj 9. februara usvojio program sufinansiranja zapošljavanja 2016.

On podrazumijeva mjere: Prilika za sve, Vaučer za posao i Periodično/sezonsko zapošljavanje, kao i Program pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje 2016 – Obukom do zaposlenja.

Javni pozivi za učešće u programima bit će objavljeni tokom naredne sedmice na internet stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba).

Također, naredne sedmice bit će objavljen i javni poziv za učešće u mjerama zapošljavanja (zapošljavanje nezaposlenih osoba bez radnog iskustva i samozapošljavanje) koje su predviđene Uredbom o poticanju zapošljavanja Vlade Federacije BiH. S tim u vezi, Vlada FBiH je nedavno usvojila i Program utroška sredstava s Planom raspodjele planiranih finansijskih sredstava u iznosu 50 miliona KM.

Do objave javnih poziva svi zainteresirani se sa sadržajem programā i Uredbom o poticanju zapošljavanja mogu upoznati putem web stranice Federalnog zavoda za zapošljavanje, saopćeno je iz te institucije.

 

 

akta.ba