WordWeb

WordWeb je veoma korisna aplikacija koja vam može dati definiciju, sinonim i antonim bilo koje reči koja vam je nepoznata, bez uslova da ste online, iako se može nakačiti na internet radi proširenja baze i upotrebe Wikipedie.

Interfejs izgleda kao proširena verzija bilo kojeg velikog digitalnog rečnika, što će kod korisnika olakšati korišćenje i navikavanje. Baza sadrži više od 150,000 korenskih reči i preko 120,000 sinonima, veoma mnogo pravilnih imenica, izreka i rečenica.

Posle unošenja termina u polje “Lookup dialog box” ,definicija istog će se pojaviti u gornjem panelu, zajedno sa tabovima koji povezuju različite “Wiki” funkcije. Donji panel nudi tabove kao što su sinonimi, antonimi i povezane reči.

Najupadljivija opcija je svakako podrška za hotkey. Od korisnika je dovoljno da pritisne hotkey combo dok je kursor iznad željene reči i WordWeb će odmah izbaciti relevantne informacije. Aplikacija sadrži opciju za promenu baze sa nekoliko varijacija Engleskog, opciju za izmenu veličine teksta i isključivanje, prepoznavanja uvredljivih termina.

Upotreba i funkcionalnost WordWeb-a je svakako vredna plaćanja ali na svu sreću program je besplatan.