Slovo

Slovo je besplatan program za učenje takozvanog slijepog kucanja tj. brzog i preciznog kucanja bez gledanja u tipkovnicu.

Razvijen je od strane Microsofta. Prvenstveno je namijenjen učenicima i studentima, a potom i svim ostalim korisnicima koji žele usavršiti svoje vještine tipkanja zbog povećanja produktivnosti u radu.
U pitanju je portable verzija, dakle program se ne instalira. Kada skinete njegovu ZIP datoteku dovoljno je samo da je otpakiravanju u željeni direktorij kako bi program bio spreman za korištenje.
Prilikom korištenja ovog programa, na raspolaganju vam je izbor između klasičnog i interaktivnog načina učenja (u vidu Igrice). Također, i izbor pisma (latinice ili čirilice) koji želite koristiti.
Klasičan način uključuje sekcije “Učenje tipkanja” i “Vremensko kucanje”. “Učenje tipkanja” se sastoji od 12 lekcija, a ovisno o razinu znanja može se izabere neka od njih. “Vremensko kucanje” bazirano je na mjerenju vremena i uvježbavanju brzine prilikom kucanja.
Igrica omogućuje interaktivno učenje pomoću vozila koje se kreće po stazi određenom brzinom, a cilj je otkucati određenu riječ koja se pojavljuje prilikom krivina kako isto vozilo ne bi sletjelo s ceste.
Kompletan program popraćen je raznim uputama i korisnim savjetima, počevši od položaja sjedenja, postavljanje ruku, prstiju itd.
Slovo predstavlja mali ali koristan program za učenje slijepog kucanja. Svim korisnicima koji su u potrazi za softverom ove vrste preporučujemo da isprobaju ovaj program.