Grad Bihać dobija sportsko-rekreativni dom

Naselje Lohovo polako, ali sigurno postaje turistički centar ovog kraja. Uspostavom Nacionalnog parka ”Una” mnoge stvari su se promijenile i dovele u red u oblsti turizma i zaštite okoliša.

Iako je zima nepopularno godišnje doba, u ovom naselju taj period se iskoristi za pripremu ljetne sezone, odnosno proširenje ponude. Senad Zulić – Bijeli, dugogodišnji kajakaš, selektor i reprezentativac, ali i direktor agencije za rafting, iskoristio je ovogodišnju ”toplu i ugodnu” zimu, za izgradnju interesantnog objekta.

Riječ je o ”sportskom domu” odnosnu smještajnom objektu koji će moći ugostiti isključivo sportaše. Radi se o objektu sa prizemljem i tri sprata ( treći još nije izgrađen ). U prizemlju će biti smještene svlačionice i prateća sportska oprema, na prvom spratu će se nalaziti konferencijska sala i ugostiteljski dio (hrana i piće) dok će na preostala dva sprata biti smještene sobe.

Radi se o 60 kreveta koji će biti raspoređeni u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Trokrevetne sobe će biti smještene na trećem spratu i svaka bi trebala imati po 20 kvadratnih metara.

Prvi dio gradnje bi trebao završiti u martu, a objekat bi za korištenje mogao biti spreman do početka sezone, ukoliko vremenske prilike budu povoljne. Namjena objekta ovakve vrste jeste ugostiti sportiste i sportske radnike prilikom posjete gradu Bihaću kroz razna takmičenja.

Također, na mjestu ovakvog tipa mogu se održavati i određene sportske pripreme pred početak sezone, dok adrenalinske aktivnosti i dalje ostaju sastavni dio ove firme, te će se i dalje moći upriličiti.

 

dobrevijesti.tv