Liječite se oblogama od lista kupusa

Oblozi od listova kupusa dosta su djelotvorni u liječenju raznih bolesti, kao što su astma, gangrena, epilepsija, bronhitis, glavobolja, gliste, upala grla te gnojni osipi po tijelu.

Također, uz pomoć obloga od kupusa liječimo upalu tetiva, bolove u kukovima, bolesno koljeno, tegobe s kostima, proširene vene, upalu mjehura, migrenu, upalu mišića, bubuljice, nesvjesticu, opekotine, otekline i slično.

Pored nabrojanog, oblozi od lista kupusa su dobri u borbi protiv ozeblina, uboda od insekata, upale pluća, raznih ozljeda, potkožnih čireva, ugriza, upala i nagnječenja.

Za liječenje gore nabrojanih bolesti i tegoba, a ima ih stvarno mnogo, najbolje je koristiti najveće zelene listove kupusa.

Upotrebljavaju se sve vrste kupusa u liječenje, no ipak najdjelotvorniji je crveni kupus. Za spravljanje obloga koriste se samo svježi listovi, koje je prije upotrebe potrebno oprati mlakom vodom te osušiti. Prije same upotrebe, listove je potrebno samo lagano ugrijati, te ih stavljamo na bolesno mjesto. Listovi se na bolnom mjestu učvrste zavojem, a može se iskoristiti više listova za jedan oblog.

 

 

lijekizprirode.com