Novim putevima do pješčanih piramida i kanjona Tare

Izrada android aplikacije, obilježavanje biciklističkih staza, ali i gradnja puteva i povećanje smještajnih kapaciteta samo su dio aktivnosti čija je realizacija počela u opštini Foča.

Cilj je unapređenje turističke ponude i poboljšanje kvaliteta usluga u turizmu, koji je jedna od strateških grana Foče. Ovu opštinu lani je posjetilo oko 15.000 turista iz Evrope i svijeta. Iako očarani netaknutom prirodom ovog kraja, glavne zamjerke dali su na slabu signalizaciju, ali i na loše puteve. To je opredijelilo Turističku organizaciju da počne sa otklanjanjem nedostataka.

Okosnica turističke ponude na području Foče biće NP “Sutjeska” i rafting, a jedna od novina je firma “Zlatni bor”, koja će, osim što se bavi proizvodnjom sira po švajcarskoj recepturi staroj dva vijeka, turistima ponuditi i nove smještajne kapacitete. Već su najavljeni prvi gosti koji će boraviti na lokalitetu iznad kanjona Tare. Svjesni da bez dobrih puteva nema ni turizma, iz opštine najavljuju da će u ovoj godini raditi na poboljšanju infrastrukture.

“Najvažnije je da krećemo u izgradnju puta desnom obalom rijeke Tare, u čemu imamo podršku svih nivoa vlasti, a za šta ćemo iz budžeta izdvojiti 200.000 maraka. Radovi će krenuti u aprilu”, rekao je načelnik opštine Foča Radisav Mašić i dodao da će biti uređen i put do pješčanih piramida, kao i drugi lokalni i nekategorisani putevi do turističkih destinacija.

 

 

 

dobrevijesti.tv