Zlatna mješavina meda i kurkume

Zlatna mješavina meda i kurkume – najsnažniji domaći antibiotik i sredstvo za prevenciju raka.

Mješavina meda i kurkume poznata je i kao Zlatna mješavina. “Zlatna” je zbog svojih velikih zdravstvenih dobrobiti, ali i zbog izgleda koji podsjeća na boju tog plemenitog metala.

Kurkuma i med imaju snažna protuupalna i antikancerogena svojstva. Pomažu uništavanju mnogih vrsta bakterija koje su uzročnici bolesti te povećavaju prirodnu otpornost organizma. Kurkuma sadrži kurkumin (prirodan aktivni sastojak) koji djeluje na više od 150 različitih bolesti.

Sastojci:

– 1 čajna žlica naribane limunove kore
– 1 čajna žlica kurkume
– 100 g meda
– 2 čajne žlice jabučnog octa
– prstohvat crnog papra

Priprema:

U posudici pomiješajte kurkumu, jabučni ocat i crni papar. Dodajte ribanu limunovu koru i med. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu. Smjesu stavite u staklenu čašu i pohranite u hladnjak.

Doziranje

Dnevna doza je jedna jušna žlica Zlatne mješavine. Kako bi postigli najbolji rezultat, pripravak konzumirajte ujutro. Stavite u usta i pustite neka se otopi, a zatim progutajte. Pričekajte nekoliko minuta prije nego što popijete vodu ili neku drugu tekućinu.

Ova mikstura se preporučuje i onima koji boluju od hemofilije i hipertenzije zato što kurkuma smanjuje rizik od zgrušavanja krvi i regulira krvni tlak.

 

 

lijekizprirode.com