Student iz Mostara izradio web aplikaciju u svrhu promocije turizma u BiH

“BHMap” online platforma sadržajno je usmjerena na postojeće turističke, gospodarske i ostale objekte u zemlji, nudeći detaljne informacije o lokaciji, izgledu, kontakt podacima te ocjenama i komentarima posjetitelja lokacije o opremljenosti smještajnih kapaciteta, uslugama i djelatnosti.

Adnan Behrem je u izjavi kazao da je sama ideja nastala još u 2015. godini kada je na internacionalnom natjecanju informacijskih tehnologoja u Mostaru, osvojio treće mjesto sa ovim projektom.

“Ovaj projekt na početku je bio zamišljen kao turistička mapa grada Mostara, no kada sam krenuo u realizaciju shvatio sam da bi bilo dobro uraditi to za sve gradove u BiH, što sam naposlijetku i napravio”, kazao je Behrem.

Web aplikacija je rađena u responsive dizajnu, što omogućava automatsku podesivost za sve uređaje, a trenutno je dostupna za uređaje koji posjeduju android sustav, a u pripremi je također za IOS i Windows sustave.

Na pitanje novinara o budućim planovima i razvoju ove aplikacije Behrem je kazao kako planiraju suradnju sa aerodromima u BiH te autobuskim postajama, kako bi korisnici ove web platforme imali sve informacije na jednom mjestu.

 

 

 

dobrevijesti.tv