Ground Force Method

Prvo se trebaš kretati bolje, a tek onda jače, više i brže.

Antički koncept za moderan funkcionalni trening – zdravo i snažno tijelo kroz igru i zabavu. Cilj Ground Force Method treninga je postići promjenu kroz razigrane, lijepe i svjesne pokrete.

Ground Force Method5

Kroz bolje kretanje moći ćete više uživati u životu bez obzira čime se bavili. Dopustite da vam ukažemo na potencijal koji se nalazi duboko u svima nama.

Ground Force Method4

Ground Force Method je koncept unaprjeđivanja čovjekove vještine kretanja kroz igru i zabavu. Ovaj sustav omogućuje pojedincu na dinamičan novi način učinkovito utrenirati svoje tijelo i vratiti mu njegovu prirodnu sposobnost elegantnog, snažnog, moćnog i brzog pokreta. Dodatne prednosti često uključuju: povećanu izdržljivost, smanjen ili uklonjen osjećaj boli, veću razinu energije i značajno povećan osjećaj ukupnog blagostanja.

Ground Force Method3

Ground Force Method vraća radost u vaš program tjelovježbe ako su ozljeda, disbalalans, starenje ili druge prepreke pretvorili trening u bolni napor umjesto u prirodan osjećaj zadovoljstva. Ukoliko želite sudjelovati u ovom novom konceptu tjelovježbe, znajte da je Ground Force Method ne samo samostalan sustav, već ga možete odmah uključiti i u vlastiti trening i/ili sport. Progresije i regresije u ovom sustavu ga čine dostupnim osobama svake dobi i razine tjelesne sposobnosti, a igre donose zabavu kakvu niste dugo doživjeli na treningu.

Ground Force Method2

Ground Force Method filozofija postavlja jedno zanimljivo pitanje: Što ako treningu trebamo pristupiti onako kako bi to učinilo dijete? Razmislimo… djeci učenje kretanja nije obaveza, nego zabava. Djeca kroz igru savladavaju svoje tijelo i prostor u kojem se nalaze, bez da broje ponavljanja i serije, mijenjaju opterećenje ili paze na vrijeme. Pa kako bi to izgledalo da mi dođemo na trening s ciljem da se jednostavno zabavimo?

Zaključak: treniraj kao dijete.

Cilj Ground Force Method treninga je postići promjenu kroz razigrane, lijepe i svjesne pokrete. Kroz bolje kretanje moći ćete više uživati u životu bez obzira čime se bavili. Dopustite da vam ukažemo na potencijal koji se nalazi duboko u svima nama.

Ground Force Method10

Stupovi Ground Force Method sustava:

  • Prof. Mihaly Csikszentmihalyi – FLOW koncept
  • Istvan Balyi: LTAD model o utjecajima rane specijalizacije u sportu
  • Lee Burton i Gray Cook: Functional Movement System
  • Pavel Tsatsouline: The Naked Warrior i Super Joints
  • Stuart M Brown: Play

TRENING

Jedan Ground Force Method trening traje 45-60 minuta. Vježbamo bosi. Ukoliko iz nekog razloga ne možete biti bosi, dopustit ćemo čarapice ili tenisice koje oponašaju stopalo. Ali, morate imati jako dobar razlog za to.

Ground Force Method7

Odjeća neka vam bude udobna i ne smije smetati pokretima koje ćete izvoditi u svim smjerovima i brzinama.
Početak treninga je uvijek isti: prvih 5-7 minuta radimo vježbe kojima je cilj zagrijati vas i procijeniti vaše trenutno stanje. Ovaj set vježbi se zove Primal Flow Evaluation i svrha mu je dati instruktoru smjernicekako prilagoditi vježbanje u skladu s vašim mogućnostima i deficitima.

Ground Force Method8

Nakon vježbi kojima ste se zagrijali, slijedi učenje novih tehnika i ponavljanje starih kroz povezivanje i izmjenu različitih obrazaca kretanja. Tehniku nakratko zaboravljamo u dijelu treninga u kojem se igramo i gdje je naglasak na interakciji sa drugim vježbačima. Završavamo setom vježbi u kojem ćemo jačim intenzitetom ponoviti naučeno na jedan skladan i tečan način. S vremenom će vaš vokabular vježbi biti dovoljno velik da dio treninga provedete u stanju koje se na engleskom zove flow, a kojemu ne možemo naći prikladan prijevod, pa ćemo ga stoga zadržati.

Ground Force Method6

Na samom kraju treninga izvodimo Ground Force Exploration kako bismo vidjeli stanje vježbača nakon treninga. Po završetku Ground Force Method treninga ostvarujemo naše ciljeve – bolju pokretljivost, brzinu, snagu, agilnost, izdržljivost.

 

 

groundforcemethod-zagreb.eu