‘Best Cars 2016’: Golf nastavlja s nizom pobjeda

Ukupno 30.nagrada za najprodavaniji model u 40-godišnjoj povijesti izbora čitatelja.

Čitatelji stručnog časopisa auto motor und sport odabrali su Golf za „Best Car 2016“. Time je ovaj najprodavaniji model sebi osigurao jednu od najvažnijih automobilskih nagrada godine. Nagrada je dodijeljena u Stuttgartu dr. Herbertu Diessu, predsjedniku uprave marke Volkswagen.

Golf četvrti puta zaredom pobjeđuje u kategoriji „Kompaktne klase“ te time omiljenom uspješnom modelu donosi ukupno 30. nagradu u 40-godišnjoj povijesti izbora „Best Cars“ (prijašnji „Najbolji automobili“). Golf je bio i ostat će standard: osim današnje nagrade, ovaj omiljeni svestrani automobil dobio je preko 40 nagrada u zemlji i inozemstvu nakon što je 2013. godine uveden na tržište. To su između ostalog nagrade „Car of the Year”, “World Car of the Year“, „Auto Trophy“, „Automobil razuma“, “Top-Gear– All the car you’ll ever need“, “What Car” itd.

Osim toga ovaj kompaktni model uspio je do danas odnijeti pobjedu na brojnim usporednim testovima automobilskih časopisa. K tome je neovisna organizacija Euro NCAP ovom omiljenom svestranom automobilu dodijelila maksimalih pet zvjezdica na Euro NCAP crash testu te ga je dodatno odlikovala s četirima nagradama za inovacijska postignuća. Priča o uspjehu Golfa može poslužiti kao primjer, a započela je već prije 41 godinu. S više od 30 milijuna proizvedenih primjeraka u sedam generacija Golf već desetljećima postavlja standarde u kompaktnoj klasi te sve do danas preuzima ulogu predvodnika kada je u pitanju uvođenje najnovijih tehnologija vozila.

Pionirsku ulogu također imaju i vanjski i unutrašnji dizajn Golfa, koji se od prve pa sve do sedme generacije ističu svojim jedinstvenim i bezvremenskim proizvodima i stilskim elementima. Međunarodni izbor čitatelja časopisa auto motor und sport ove godine slavi svoju 40-godišnju obljetnicu. Osim njemačkog izdanja, u izboru je sudjelovalo i 14 europskih i tri izvaneuropska časopisa grupe auto motor und sport. Izbor za najbolje automobile u 2016. godini obuhvaćao je više od 360 modela.

 

autoportal.hr