Google Body – novi 3D medicinski preglednik

Niste li zadovoljni s dosadašnjim špijuniranjem svojih susjeda s pomoću Street View-a ili kruženjem iznad udaljenih geografskih prostranstava, Google je odnedavno razvio novi preglednik koji razrađuje čitav ljudski organizam.

Nazvana Google Body Browser, hi-tech 3D aplikacija smatra se izvanrednom novinom u proučavanju anatomije koja bi mogla unaprijediti naše razumijevanje ljudskog tijela pa čak i ubrzati medicinska istraživanja. Napravica, još uvijek u očekivanju službene potvrde, omogućuje vam istražiti ljudsko tijelo gotovo jednako kao što se krećete svijetom Google Earth. Vrlo će se vjerojatno pokazati savršenim alatom za sve one hipohondre koji obožavaju koristiti Google kako bi saznali što ih boli, koji će jezivo uživati u analizi svake pojedine vene.

Google Body Browser korisnicima omogućuje navigaciju kroz različite slojeve tijela, od odjevenog, nalijevo, do mišića, u sredini i organa. Google je, donedavno, bio šutljiv o razvoju aplikacije, no na internetu se pojavio najnoviji video koji pruža okviran uvid u način rada novoga pomagala. Google Body Browser također uvodi potpuno novu internet tehnologiju pod nazivom WebGL, koja omogućuje korištenje složene 3D grafike na regularnim internetskim stranicama, bez potrebe za posebno prilagođenim plug in-ovima poput Flash ili Java.

Preglednik se koristi za seciranje ljudskog tijela i identificiranje organa, kostiju i skupina mišića. Tijelo je moguće okretati, okretati i sasvim ogoliti do kostiju, ne bismo li shvatili modus operandi njegovih funkcija i međusobnu povezanost. Korištenjem miša, tijelo je moguće pomno `protkati`, prije no pristupimo sljedećoj razini informacija. WebGL trebao bi postati standard u novim verzijama većine internet preglednika, uključujući i Firefox, a dostupan će biti od iduće godine. Tehnologija bi trebala potaknuti stvaranje niza poboljšanih 3D web aplikacija – promičući Internet u produktivnije i intuitivnije okruženje za korisnike.