Bh. rukometaši u baražu za SP protiv Švedske

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će protiv selekcije Švedske u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine, odlučeno je danas žrijebanjem u poljskom gradu Krakowu.

Švedska je okončala nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj na osmom mjestu, nakon što je u meču za plasman poražena od domaće selekcije rezultatom 26:24. Švedska može biti zadovoljna konačnim plasmanom s obzirom na to da je izborila kvalifikacije za nastup na Olimpijadi.

Izabranici Dragana Markovića su bili smješteni u grupu nenosilaca, zajedno s ekipama koje su osvojile prva mjesta u svojim kvalifikacionim grupama, Austrijom, Portugalom, Češkom, Latvijom i Holandijom te Slovenijom, Crnom Gorom i Srbijom, koje su završile nastup nakon prvog kruga takmičenja na EP-u u Poljskoj. Protivnika su naši rukometaši saznali već nakon izvlačenja prvog para.

Mogući protivnici BiH pored Švedske bile su selekcije plasirane od 5. do 11. mjesta na EP-u: Danska, Island, Mađarska, Rusija, Bjelorusija, Makedonija i Poljska, te četvrtoplasirana ekipa sa EP – Hrvatska ili Norveška. Tri najbolje ekipe s EP-a će direktno izboriti nastup na rukometnom “mundijalu” te Francuska kao domaćin.

Prve utakmice baraža igrat će se od 10. do 12. juna, a revanši od 14. do 16. juna ove godine.

 

 

federalna.ba