Prelazak Zukanovića u Romu je korak naprijed u njegovoj karijeri

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević zadovoljan je informacijom da će Ervin Zukanović svoju nogometnu karijeru nastaviti u Romi.

Bh. reprezentativac će se priključiti Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću u rimskom klubu.

“To je korak naprijed u Zukanovićevoj karijeri. Prešao je u veći klub i zadovoljan sam takvim ishodom. Vjerujem u njegove sposobnosti i nadam se da će se nametnuti stručnom štabu Rome”, istakao je Baždarević.

Šef državnog tima utjecao je na ovakav ishod. Čelnici Rome, sa kojima je nekadašnji nogometaš Željezničara u dobrim odnosima, prije nekoliko mjeseci su se raspitivali o bh. reprezentativcu.

“Bilo je kontakata, pitali su me za Ervina. Naravno, rekao sam sve najbolje o njemu. Drago mi je da su odlučili da ga angažuju”, rekao je Meša.

Zanimljivo, dolaskom Zukanovića u svlačionicu Vučice bh. reprezentacija će prvi put imati tri reprezentativca iz jednog kluba.

“Sve je to pozitivno. Siguran sam da će se Ervin lakše adaptirati u novoj sredini uz Pjanića i Džeku. Također, vjerujem da će uz novog igrača Edin i Miralem početi bolje igrati i vratiti staru formu“, zaključio je Baždarević.

 

 

klix.ba