Italijanska kooperacija donirala više od 55 tona gnojiva poljoprivrednicima

Italijanska kooperacija donirala je više od 55 tona gnojiva u vrijednosti većoj od 30.000 eura poljoprivrednim proizvođačima u općini Sanski Most, koji su bili pogođeni poplavama.

– Radi se o prvoj tranši donacije predviđene za ukupno 125 korisnika i 16 udruženja koja djeluju u ruralnom sektoru Sanskog Mosta, koja će uključivati i dostavljanje sjemena, pumpi za navodnjavanje i druge poljoprivredne opreme – izjavio je ambasador Italije Ruggero Corrias povodom uručivanja ove donacije za stotinjak poljoprivrednika iz općine Sanski Most.

Narednih mjeseci u Sanskom Mostu bit će uručene i dodatne donacije za poljoprivredni sektor koje imaju za cilj podržati aktivnosti poljoprivrednih uzgajivača, pogođenih poplavama u maju 2014., te ojačati aktivnosti ruralnih udruženja iz ovog područja.

Sanski Most, Srebrenica, Maglaj, Derventa, Orašje i Zvornik su općine u kojima Italijanska kooperacija provodi projekt obnove nakon poplava, u vrijednosti od jedan milion eura u korist poljoprivrednika, samostalnih poljoprivrednih proizvođača i i malih i srednjih preduzeća, saopćeno je iz Ureda za štampu i prevođenje Ambasade Italije u BiH.

 

 

cazin.net