U rejonu Pršinih uvala u funkciju pušteno atraktivno izletište

Zahvaljujući sporazumu potpisanom između ŠPD “Unsko-sanske šume” i Gorske službe spašavanja, od subote  23.1.2016. u rejonu Pršinih uvala u funkciju je pušteno atraktivno izletište, koje obuhvata potez od Pršinih uvala do Šabine grede, odnosno do nekadašnjeg skijališta “Duga Luka”.

Izletište će biti u funkciji u danima vikenda od 08,00 do 17,00 sati.

Otvaranju izletišta prisustvovali su premijer USK-a Izudin Saračević, kantonalni ministar poljoprivrede Dragan Polimanac. Ispred ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o. Bosanska Krupa otvaranju je prisustvovala Amela Redžić, izvršni direktor za oblast prava.

“Osim ovog izletišta, naš krajnji cilj je da osposobimo Skijaški centar Duga luka, koji je kao kolateral rađen za vrijeme Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine,  i u tom vremenskom periodu, nekih dvije do tri godine kasnije je radio a potom ugašen. Ideju da nastavimo ovu priču smo dobili prošle godine kada smo obilježavali godišnjicu Zimskih olimpijskih igara”, rekao je premijer Izudin Saračević.

Amela Redžić, izvršni direktor za oblast prava u ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o. Bosanska Krupa istakla je da je nova Uprava ŠPD-a ovo prepoznala kao važan projekat i dala svoj doprinos u tome da je Gorskoj službi spašavanja, bez naknade, dala na korištenje kuću u vlasništvu ŠPD-a, kako bi se izletnici i posjetioci, u slučaju potrebe, ovdje mogli skloniti, ugrijati se, popiti čaj i nastaviti uživati u ljepotama prirode.

U prostorijama šumarske kuće “Pršine uvale” bit će obezbijeđena konzumacija kafe, čaja i sendvića.

Na izletištu neće biti omogućena konzumacija alkoholnih pića, a unutar kuće biće zabranjena upotreba duhana i duhanskih proizvoda. Cijene napitaka i kafe bit će neprofitnog karaktera.

 

akta.ba