Google najavio Player Analytics

Ako kojim slučajem programirate i razvijate igre za Android i objavljujete ih putem Google Play Store, onda ste sigurno bili u potrazi za nečime što bi vam povećalo zaradu i spriječilo odlazak korisnika.

Cilj vam je da korisnici ostanu u igri, a važno je i da oglasi koje imate budu nenametljivi. Google vam je odlučio pomoći na način da je najavio novi, multi-faceted alat, koji bi trebao pomoći programerima da shvate igrače i njihovu interakciju sa igrama.

Alat je kompatibilan sa C++, Unity i čak sa iOS platformom. Neke od značajki tiču se predviđanja poteza od strane igrača u vidu toga zašto napuštaju neku igru.

Također, takva analitika će vam omogućiti da uvedete neke druge stvari ili sadržaj kako bi spriječili budući odlazak igrača i potencijalne gubitke. Tu je i značajka koja prati koliko je vremena igrač „proveo“ u igri te njegova postignuća.

Uglavnom, alat prati i korisnikovu interakciju sa samom igrom. Možete pratiti i izvješća iz raznih vremenskih perioda, što je super stvar da vidite kako su se pokazale vaše eventualne promjene koje ste uveli u igru. Novi sustav analitike je spreman za upotrebu putem Google Play Developer konzole, a možete i koristiti uzorak razvijen od strane Googlea i Auxbrain.

 

 

ictbusiness.info