Aktuelizovana inicijativa o uvođenju “plavog dizela”

Članovi Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje podržali su u utorak inicijativu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH za pokretanje postupka izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH, koje se odnose na takozvani “plavi dizel”, uz zaključak da se formira radna grupa koja će ponuditi sveobuhvatno rješenje zakonskih izmjena u oblasti akciza.

Upravni odbor UIO donio je odluku o pokretanju procedura za uspostavljanje carinske ispostave Neum.

Takođe, usvojena je Odluka o utvrđivanju uslova za carinski terminal na osnovu koje treba da budu otklonjeni postojeći nedostaci u funkcionisanju i upravljanju carinskim terminalima.

Članovi Upravnog odbora obaviješteni su o skorom isteku mandata direktora UIO Mire DŽakule i dali su saglasnost da se pokrenu procedure u Savjetu ministara BiH za raspisivanje konkursa za ovu funkciju.

Upravni odbor usvojio je i Odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period januar-mart.

Prema usvojenoj odluci, Federaciji BiH u prvom kvartalu ove godine pripada 63,57 odsto prihoda, Republici Srpskoj 32,88 odsto, a Brčko distriktu 3,55 odsto, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

 

 

dobrevijesti.tv