Za mjesec dana proizvedeno 200 tona Arix Tenza

Mjesec je dana prošlo od kako se deterdžent za pranje veša Arix Tenzo našao na policama trgovačkog lanca Bingo.

Do sada je proizvedeno 200 tona Tenza, a posljednjih 60 tona distribuirano je u ostale trgovačke lance širom BiH.

“Radili smo u smjenama po 12 sati kako bismo proizveli za sve koji su zainteresovani, a samo u prošloj sedmici proizveli smo 60 tona. Albanci sa kojima smo i ranije radili najavili su nam posjetu, poslije koje očekujemo i potpisivanje ugovora i izvoz u Albaniju”, kazao je Dževad Mehmedović, predsjednik sindikata radnika „Dite“ Tuzla, za rtvslon.ba.

Pitali smo ga da prokomentariše cijenu Tenza na tržištu, koja je prema mišljenju kupaca viša od očekivane.

Njegova fabrička cijena je 7,25 KM, ne možemo je smanjiti jer je faktički sve poskupilo, od ambalaže do sirovina. Ali bez obzira na to, njegova kvaliteta opravdava cijenu, jer prema našim laboratorijskim istraživanjima nijedan deterdžent koji se nalazi na našem tržištu koji je te cijene i smatra se bolim, nije u rangu ni sa našom Idom, a Ida je bila detrdžent mnogo slabije kvalitete od Arixsa i bila je namjenjena kupcima slabijeg imovnog stanja”, pojašnjava Mehmedović.

Tvrdi i da je Tenzo bio na ispitivanju u novosadskom institutu, gdje su tehnolozi bili pozitivno iznenađeni njegovom kvalitetom. Sve u svemu od sada će Arix Tenzo biti dostupan svima u cijeloj BiH putem većeg broja različitih trgovačkih lanaca.

 

 

akta.ba