Dobojski Premijer planira zaposliti još 120 radnika

Dobojska tekstilna fabrika “Premijer” okončala je prošlu godinu pozitivnim poslovanjem. U ovoj godini ima ambiciozan plan koji zahtijeva otvaranje više od 120 novih radnih mjesta.

Nedostatk kvalifikovanih radnika jedan je od najvećih problema s kojima se tekstilci suočavaju.

Trenutno se šiju uniforme za vojsku Slovenije. Plan je 20.000 komada. Posluje se sa Italijanima, Poljacima, Nijemcima i Austrijancima. Zaposleno je 76 radnika, a plan je da se ove godine zaposli još 120 radnika, od kojih najviše tekstilnih tehničara, odnosno radnika za mašinama.

Rankica Panić, direktorka tekstilne industrije “Premijer”, kaže da planiraju još da zaposle 10 radnika, a to su konstruktori, tehnolozi i pakireri. S obzirom da se širi posao, kaže, trebaće popunjavati i ostala radna mjesta koja su planirana po sistematizaciji.

Prošlu godinu Premijer je završio sa realizovanih 3,6 miliona maraka, a plan za ovu godinu je oko pet miliona. Za takve planove poslodavac je spreman sam da školuje i obuči kadar jer je to najuže grlo u proizvodnji.

“Činjenica je da je kadrove teško pronaći kako visokoobrazovane tehnologe, tako i ostale pa smo spremni da stipendiramo kadrove i pošaljemo ih na specijalizaciju. Na tome radimo i vjerujem da ćemo ove godine i uspjeti da realizujemo taj plan”, kaže Panićeva.

Јedan od većih izdataka u preduzeću je i prevoz radnika do posla. Da bi se to racionalizovalo “Premijer” planira da u ruralnom području ili u susjednoj opštini Stanari otvori pogon sa oko 20 radnih mjesta.

 

dobrevijesti.tv